National Lashes Day

                    

       Een ode aan alle wimperstylistes en de Lash Girls!

Wij vrouwen kennen het wel, welke mascara past nou het beste bij mij. Hoeveel lagen mascara moet ik nou aanbrengen voor de gewenste:

                                                   “Wauw Factor”

 

Dankzij de welbekende style icoon Twiggy (geboren als Lesley Hornby) werden de stripwimpers een ware hit en samen met Brigitte Bardot werden zij een boegbeeld als het ging om mooie volle wimpers.

Brigitte Bardot was door haar prachtige grote ogen, lange zwarte wimpers en het dunne lijntje eyeliner een opvallende verschijning.

Twiggy was net als Birgitte groot aanzien in de Fashion industrie van de jaren ’60. Met haar opvallende bruine ogen en eveneens lange zwarte wimpers was zij hét grote voorbeeld voor de generatie van toen. En nog willen we in 2017 deze look evenaren.

Waarin we eerst zijn begonnen met de stripwimpers, kwam in 2003 de wimperextension op de markt. En dat bleek een regelrechte hit te zijn! De One By One techniek, waarbij er haartjes 1 voor 1 op een wimper haartje wordt gelijmd, is overgewaaid vanuit Korea naar Rusland en Europa en uiteindelijk kregen we in 2010 de eerste echte wimperstylisten hier in Nederland. En nu in 2017 zijn er veel meer technieken bij gekomen en blijft de hype toenemen.

Want zeg nou zelf, wie wil er nou geen mooie volle zwarte wimpers.

Links: Birgitte Bardot & Rechts: Twiggy